info@odigoi.nl

Welkom! Ik ben Peter, en ik neem je graag mee in mijn wereld van persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. Laten we een kijkje nemen in mijn achtergrond, missie en visie.

Begin 2015 ontving ik een mail terwijl ik in de trein zat, onderweg naar mijn werk. Het was een verzoek om een afdeling te ondersteunen met een klusje. Op het eerste gezicht leek het niet complex en de omgeving was vertrouwd voor mij. Maar ik merkte dat er iets in mij veranderde toen ik het las. Zoals het bekende spreekwoord zegt, voelde ik de moed letterlijk in mijn schoenen zakken. Ik kon het gewoon niet opbrengen. Pas acht maanden later, toen ik de woorden uitsprak: “Bij mij zijn symptomen geconstateerd die mogelijk wijzen op een burn-out,” drong de betekenis ervan echt tot me door. Het was geen rationeel besef, maar op emotioneel niveau kon ik eindelijk accepteren wat er aan de hand was. Vanaf dat moment kon ik beginnen aan mijn weg naar herstel

Helaas, twee jaar later, voelde ik dezelfde symptomen weer opkomen en belandde ik voor de tweede keer in een zware burn-out. Achteraf gezien was dit niet zo verrassend. De begeleiding die ik destijds had gekregen was voornamelijk gericht op het herstellen van mijn energieniveau, met enkele goedbedoelde adviezen zoals het nemen van lunchpauzes. Er was geen gerichte aanpak voor iemand met een burn-out en ik kreeg geen begeleiding om de oorzaak ervan te achterhalen. Men vroeg me alleen maar: “Past je werk wel bij jou?” of “Je kunt het wel, maar is dit wat je wilt?” Ik had geen idee! Hoe kon ik weten wie ik werkelijk was? Waarom hebben zoveel mensen, inclusief ikzelf, hier last van, terwijl anderen er weer niet vatbaar voor zijn?

Burn-out, peter bergmans, odigoi

Langzaam begon ik wel in te zien dat mijn passie niet lag bij mijn werk. Maar wat dan wel? Ik keek nooit echt naar werk op die manier. Ik dacht dat werken gewoon nodig was om geld te verdienen en hogerop te komen in het sociale leven. Het hoefde niet per se leuk te zijn… Na veel gesprekken met dierbare oud-collega’s begon ik langzaam een beeld te krijgen van mijn ware passie: het helpen van anderen in hun ontwikkeling. Maar dit was nog een breed vakgebied. Eén ding wist ik zeker: ik was jaren geleden al gestuit op de 3-jarige post-HBO opleiding ‘Professioneel Communiceren’ bij Phoenix Opleidingen. Wat ik ermee kon doen, wist ik toen nog niet precies. Maar voor de verandering besloot ik mijn gevoel te volgen in plaats van mijn ratio, dus schreef ik me in voor de opleiding. Het was duidelijk dat ik mijn werkgever zou moeten verlaten om deze opleiding te kunnen volgen.

Tijdens deze opleiding kwam ik toevallig het boek “Van burn-out naar levenszin” van Jane Alice Coerts tegen in de bibliotheek van Phoenix Opleidingen. Dit boek sprak me enorm aan, en dit was niet verwonderlijk. Het sloot perfect aan bij de opleiding die ik volgde. Ik begon me te beseffen dat ik mensen kon begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling en hen kon helpen bij burn-outs. Mijn doel werd duidelijk: medewerkers die in een burn-out zitten begeleiden om eruit te komen met een gerichte aanpak, degenen die erop afstevenen begeleiden zodat ze er hopelijk niet in terechtkomen en organisaties adviseren om weerbaarder te worden tegen mentaal verzuim. Het is geweldig om mijn passie te kunnen gebruiken om zinvol werk te leveren en tegelijkertijd mijn brood te verdienen. Hoe mooi is dat?

Niet zelfgekozen transformatie ontdekken.

Een burn-out brengt je tot een onverwachte transformatie, eentje waar je niet bewust voor kiest. Het is een fase waarin ons levensplan dat we onbewust in onze jeugd hebben ontwikkeld niet meer voldoet. In de aanloop naar een burn-out kunnen er imprints van niet verwerkte ervaringen ons dwars zitten, en het is niet altijd makkelijk om dit te accepteren. Vasthoudend aan overtuigingen blijven we ons levensplan tot in detail uitvoeren, zonder te beseffen dat we onszelf uitputten. Als je gevoelig bent voor een burn-out, is het belangrijk om te erkennen dat jouw reis door een onbekend landschap is begonnen.

Mijn rol als jouw gids

Ik begrijp deze reis als geen ander, als ervaringsdeskundige die zijn eigen transformatie heeft doorgemaakt. Mijn passie voor het begeleiden van anderen leidde tot de oprichting van Odigoi, wat afgeleid is van het Griekse woord ‘gidsen’. Mijn rol is om jou, als medereiziger op deze onbekende reis, te helpen bij het herkennen van signalen en te begeleiden naar je bijgestelde levensplan.

Van crisissen tot professionele ontwikkeling

Bij Odigoi bied ik begeleiding niet alleen bij burn-outs, maar ook bij andere crisissen zoals het verlies van een dierbare, het gevoel bij je werk niet op je plek te zitten, of de uitdagingen van professionele ontwikkeling. Actief werken aan jouw groei, ongeacht de aanleiding, is waar ik je graag bij begeleidt.

Welkom bij Odigoi

Of je nu worstelt met een persoonlijke crisis, op zoek bent naar professionele ontwikkeling, of gewoon nieuwsgierig bent naar nieuwe perspectieven op transformatie, ik sta klaar om je te begeleiden. Stap in dit avontuur van zelfontdekking en groei samen met Odigoi.

Burn-out

Voel je je overweldigd door stress en uitgeput door het dagelijkse leven? Ontdek rust en veerkracht met mijn burn-out coaching. Klik hieronder voor persoonlijke begeleiding naar balans en herstel.

Individuele begeleiding

Heb je behoefte aan individuele ondersteuning en begeleiding? Mijn 1-op-1 sessies bieden een veilige ruimte voor persoonlijke groei en inzicht.

 

Persoonlijke ontwikkeling

Sta je op een kruispunt in je leven en wil je groeien als persoon? Ontdek jouw volledige potentieel met mijn persoonlijke ontwikkelingssessies. Klik hieronder om te beginnen aan je reis naar zelfontdekking en groei.

Verlies-
verwerking

Blijft het aan je knagen dat je iets bent verloren? Een functie, een relatie of iets anders dierbaars. Mijn begeleiding helpt je dit te verwerken, zodat het niet meer zo knaagt …

Ervaringen

“Een echt ‘mensen-mens’, Peter is betrouwbaar, prettig in de omgang en straalt rust uit, terwijl hij doelgerichtheid behoudt.”

Hans

Hans Verhoeven

Liaison Officer at Royal Netherlands Airforce.

“Ik heb Peter leren kennen als iemand met een fijne combinatie tussen hart en hoofd. Gevoelvol warm, geen doekjes erom windend en uitnodigend. Hij spreekt uit ervaring en wijsheid.”

Odigoi - Peter Bergmans ervaringen

Lydia van Oudenaren

Teamcoach PRCS en Vz RvC woningcorporatie

“Peter is gedreven om anderen te helpen zich te ontwikkelen. Zijn gastcolleges worden niet alleen gewaardeerd, maar zelfs bekroond met spontane applausmomenten van studenten.”

Norbert Konincks - Trainer_coach Personal Development Fontys Hogeschool

Norbert Konincks

Trainer/coach Personal Development Fontys Hogeschool

Benieuwd naar het volgende artikel van Peter?

Nieuwsgierig naar wat Peter te delen heeft? Bij odigoi.nl nemen we je mee in de wereld van Peter’s gedachten, waar hij als zelfstandig professional zijn ervaringen deelt, inspirerende artikelen van anderen deelt en waardevol advies van experts verzamelt.

Heb je dringende vraag? Laat je gegevens achter, ik bel je snel terug.

Kom in contact

Meld je aan voor het nieuws van Odigoi.nl

Enkele mailingen per jaar met nieuwtjes van Odigoi, artikelen van Peter en interessante inzichten. Benieuwd? Meld je snel aan!

Deze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden.