info@odigoi.nl

Mijn passie in de schaduw…

Deel deze post en help anderen hun weg naar herstel te vinden.

Na mijn vertrek bij de Rabobank heb ik een traject gevolgd bij de @Smart Group ‘van Werk-naar-ondernemerschap’. Dit gaf een vrij goed beeld van dat wat mij te doen stond. Wanneer je mijn opleiding en ervaring optelt, zal het je niet verrassen dat het inhoudelijk geen al te grote uitdaging is. Al heb ik nu wel vele keuzes zelf te maken. Het voelt vrij en niet als werk. Heerlijk. Tegelijk ligt ook alle verantwoordelijkheid bij mij. Maar ach, alles heeft twee kanten. Ik ervaar het opstarten dan ook als prima. Ik voel me er redelijk comfortabel bij, ondanks dat het een enerverende tijd is.

En er zijn van die momenten die het af en toe leuk maken. Bijvoorbeeld toen ik de eerste mock-up van de website zag in de huisstijl met het ontwikkelde logo. Of de ontvangst van mijn eigen visitekaartjes in huisstijl met logo. Maarrr, vanmiddag reed ik terug van een begeleidingssessie en ik realiseerde me hoeveel energie dat me gaf. Ik besefte hoeveel plezier ik eraan beleef om anderen te begeleiden naar een oplossing of een wijze van hanteren van iets wat zij als een probleem ervaren. Echt blij werd ik ervan. Enthousiasme, vreugde en energie. Dit is passie!

Wat bij mij zolang in de schaduw heeft gestaan. Tijdens mijn tweede burn-out haalde ik een 360 graden feedback op bij collega’s en leidinggevenden. Het was me duidelijk dat ik wellicht iets anders moest gaan doen. Maar wat?! Mijn collega @Lot de Vries zag het en gaf mij destijds terug: “Je kunt het (projectmanagement), maar ben je het ook?” Om eerlijk te zijn kon ik het rationeel volgen, maar ik voelde toen niet wat ze bedoelde. Het drong niet echt tot me door. Achteraf bezien wilde ik dat in mijn diepste wezen ook niet. Het was gewoon mijn tijd nog niet om te kunnen erkennen dat ik hard deze ladder op was gerend die wellicht helemaal niet de mijne was?! Dat riep teleurstelling, falen, schaamte, verdriet en boosheid op. Ik had nog een weg af te leggen voordat ik daar aan toe kon geven, zodat er ruimte kon ontstaan voor mijn passie.

Deze ervaring om dat na een sessie te beseffen geeft mij de nodige energie waardoor ik enthousiast met het opstarten door kan gaan. En vooral het vooruitzicht dat ik dat doe om de balans tussen bedrijfsvoering en begeleiden/trainen om te kunnen laten slaan. Om straks vooral met begeleiden en trainen op identiteitsniveau bezig te kunnen zijn. Daar doe ik het voor! Jane Alice Coerts geeft aan dat ‘je passie in de schaduw’ één van de drie voedingsbodems is voor een burn-out. Ik tikte die box aan zonder er enige notie van te hebben.

Ik ben blij dat ik inmiddels de weg heb afgelegd om daar ruimte en invulling aan te kunnen geven. Het is zo belangrijk om invulling aan je passie(s) te kunnen geven. Ik begeleid je graag wanneer je wilt onderzoeken waar die van jou liggen.

#burnout #loopbaankeuze #studiekeuze #coaching #levensenergie

Benieuwd naar het volgende artikel van Peter?

Nieuwsgierig naar wat Peter te delen heeft? Bij odigoi.nl nemen we je mee in de wereld van Peter’s gedachten, waar hij als zelfstandig professional zijn ervaringen deelt, inspirerende artikelen van anderen deelt en waardevol advies van experts verzamelt.

Meld je aan voor het nieuws van Odigoi.nl

Enkele mailingen per jaar met nieuwtjes van Odigoi, artikelen van Peter en interessante inzichten. Benieuwd? Meld je snel aan!

Deze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleinden.

Heb je dringende vraag? Laat je gegevens achter, ik bel je snel terug.